Beenham uit de slowcooker

Als het gaat om een feestmaal dat zowel indrukwekkend als ongecompliceerd is, staat een sappige, smelt-in-je-mond beenham hoog op de lijst van favorieten. Het mooie van dit recept voor beenham uit de slowcooker is niet alleen de verrukkelijke smaak en textuur, maar ook het gemak waarmee je een maaltijd op tafel tovert die smaakt alsof je uren in de keuken hebt gestaan. Dankzij de slowcooker, een ware held in de keuken, wordt de beenham gelijkmatig en langzaam gegaard tot perfectie.

Met dit recept nemen we je mee op een culinaire reis, waar de rijke aroma’s van sinaasappel, honing en Dijon mosterd samenkomen in een harmonieuze symfonie die je smaakpapillen zullen betoveren. Of je nu zoekt naar een schotel voor een speciale gelegenheid of simpelweg het weekend wilt vieren met een voortreffelijk diner, deze beenham uit de slowcooker belooft een van je go-to recepten te worden.

Volg dit recept om te ontdekken hoe eenvoudig het is om een naturelle beenham om te toveren in een subliem gerecht met de hulp van je slowcooker.

slowcooker beenham

Beenham uit de Slowcooker

Het mooie van dit recept voor beenham uit de slowcooker is niet alleen de verrukkelijke smaak en textuur, maar ook het gemak waarmee je een maaltijd op tafel tovert die smaakt alsof je uren in de keuken hebt gestaan. Dankzij de slowcooker, een ware held in de keuken, wordt de beenham gelijkmatig en langzaam gegaard tot perfectie.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 6 uur
Slowcooker 6 uur
Porties 4 Personen

Equipment

  • Slowcooker
  • Mengkom
  • Aluminiumfolie

Ingrediënten
  

  • 1 kg beenham
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 100 ml honing
  • 2 eetlepels Dijon mosterd
  • 4 teentjes knoflook, geplet
  • 1 theelepel verse tijm, fijngehakt
  • 1 theelepel verse rozemarijn, fijngehakt
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Een klein handje fijngehakte verse peterselie voor de garnering (optioneel)

Notities

  • Door de beenham tijdens het rusten af te dekken met aluminiumfolie, blijven de sappen beter bewaard en wordt het vlees extra mals.
  • Overweeg om de beenham te serveren met geroosterde aardappelen of puree en seizoensgroenten voor een volledige maaltijd.
  • De overgebleven beenham is heerlijk in sandwiches of als toevoeging aan soepen of pasta’s de dag na bereiding.
Met dit eenvoudige en smaakvolle recept voor beenham uit de slowcooker zal je familie of je gasten zeker imponeren!
Hoi, ik ben Lisa Kok
Lisa Kok

Plaats een reactie

Rating recept