Ga terug
slowcooker beenham

Beenham uit de Slowcooker

Het mooie van dit recept voor beenham uit de slowcooker is niet alleen de verrukkelijke smaak en textuur, maar ook het gemak waarmee je een maaltijd op tafel tovert die smaakt alsof je uren in de keuken hebt gestaan. Dankzij de slowcooker, een ware held in de keuken, wordt de beenham gelijkmatig en langzaam gegaard tot perfectie.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 6 uur
Slowcooker 6 uur
Porties 4 Personen

Equipment

  • Slowcooker
  • Mengkom
  • Aluminiumfolie

Ingrediƫnten
  

  • 1 kg beenham
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 100 ml honing
  • 2 eetlepels Dijon mosterd
  • 4 teentjes knoflook, geplet
  • 1 theelepel verse tijm, fijngehakt
  • 1 theelepel verse rozemarijn, fijngehakt
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Een klein handje fijngehakte verse peterselie voor de garnering (optioneel)

Notities

  • Door de beenham tijdens het rusten af te dekken met aluminiumfolie, blijven de sappen beter bewaard en wordt het vlees extra mals.
  • Overweeg om de beenham te serveren met geroosterde aardappelen of puree en seizoensgroenten voor een volledige maaltijd.
  • De overgebleven beenham is heerlijk in sandwiches of als toevoeging aan soepen of pasta's de dag na bereiding.
Met dit eenvoudige en smaakvolle recept voor beenham uit de slowcooker zal je familie of je gasten zeker imponeren!