Ga terug
Limburgs zuurvlees slowcooker (Zoervleisj)

Limburgs zuurvlees slowcooker (Zoervleisj)

Lisa Kok
Limburgs zuurvlees, ook bekend als zoervleisj, is een traditioneel gerecht uit de Nederlandse provincie Limburg. Dit stoofgerecht wordt vaak gemaakt met rundvlees, uien, azijn en ontbijtkoek, wat zorgt voor een unieke zoetzure smaak. Hier is een recept voor Limburgs zuurvlees bereid in een slowcooker.
4.50 van 2 stemmen
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlandse Kost
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 1 kg rundvlees (bijvoorbeeld riblappen), in blokjes gesneden
  • 3 grote uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 300 ml azijn (bijvoorbeeld rode wijnazijn of appelazijn)
  • 300 ml water
  • 4 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 3 plakjes ontbijtkoek, verkruimeld
  • Zout en peper naar smaak
  • Boter of olie om in te bakken
  • eventueel bruine suiker of appelstroop voor extra zoetheid

Instructies
 

  • Bestrooi de rundvleesblokjes met zout en peper.
  • Verhit wat boter of olie in een pan en bak het vlees rondom bruin. Doe dit eventueel in porties.
  • Schep het vlees daarna over in de slowcooker.Bak in dezelfde pan de uien en knoflook tot ze glazig zijn en voeg deze ook toe aan het vlees in de slowcooker.
  • Voeg de azijn, het water, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Verkruimel de ontbijtkoek boven het mengsel in de slowcooker en roer door.
  • Zet de slowcooker op lage temperatuur en laat het gerecht 6 tot 8 uur sudderen tot het vlees heerlijk zacht is.
  • Proef het gerecht en voeg indien nodig wat bruine suiker of appelstroop toe voor een extra zoete touch.
  • Serveer met frietjes, aardappelpuree of brood en een frisse salade.

Notities

Eet smakelijk! Dit gerecht is ideaal voor een koude dag en wordt alleen maar lekkerder als het een dag van tevoren wordt gemaakt.