Broodje Ossenworst (makkelijk en lekker!)
Verlang je naar de authentieke smaken van Amsterdam? Zoek niet verder, want het traditionele broodje ossenworst belichaamt de rijke smaakcultuur van onze hoofdstad!
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 5 minuten min
4 ambachtelijke broodjes naar keuze, bijvoorbeeld ciabatta of pistolets 200 gram Amsterdamse ossenworst 4 eetlepels grove mosterd 1 middelgrote ui, in dunne ringen gesneden Amsterdamse zuurwaren zoals augurken en Amsterdamse uitjes, fijngesneden Peper uit de molen naar smaak Een handje rucola (optioneel voor een frisse touch) Optioneel: mayonaise of truffelmayonaise
Voor een luxe variant kun je wat plakjes gekookt ei toevoegen aan je broodje ossenworst.
Liefhebbers van hete smaken kunnen wat sriracha of sambal over de ossenworst druppelen.
Geef je broodje een extra gezonde touch door er een schepje zuurkool aan toe te voegen.
Serveren met een koel glas Amsterdams bier om de ervaring compleet te maken.
Smakelijk eten en geniet van dit traditionele Amsterdamse broodje!